top of page
yaşayan kentler platformu, başak kamacı budak

Başak KAMACI BUDAK

1997-2001 yılları arasında İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.           

 

Eylül 2001’de  lisans eğitiminin ardından yine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, BatıSanatı ve Çağdaş Sanatlar Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans  (Tezli) eğitimine başladı.

2004     yılında Sanatın Psikoterapi’de Kullanımını konu edinen ve sanatla psikiyatri arasındaki ilişkiyi inceleyen Yüksek Lisans Tezi ile master eğitimini tamamladı.  

 

Bir yandan akademik eğitim ve araştırma çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda 2001-2004 yılları arasında İstanbul’un en önemli klasik müzik organizasyonları arasında sayılan Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilen “Mozart Günleri”, “Bach Günleri” ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen “Kahvaltıda Caz” gibi uluslararası sanat organizasyonlarının koordinatörlüğünü yaptı.           

 

2004-2007 yılları arasında yine İstanbul merkezli olmak üzere çeşitli kültür-sanat organizasyonları gerçekleştirdi.     Tarih Vakfı tarafından yürütülen çalışmalarda eğitimci olarak görev aldı.  

2007 yılından itibaren, Didim ve çevresinde de çeşitli kültür-sanat etkinliklerine öncülük etti.  

Bunlar arasında 2007 yılında başlatılan, ulusal ve uluslararası düzeyde ses getiren, Didim, Söke, Bafa Gölü, Kuşadası ilçelerini ve köyleri bir bütün olarak ele alan, bölgesel bir kültür ve turizm strateji projesi olan "Uygarlıklar Deltası Meandros" projesinin yaratıcılarından biri olarak projeye öncülük etmiştir.        

         

Meandros Projesi kapsamında gerçekleştirilen Meandros Festivali’nin de genel koordinatörlüğü görevini üstlenen Başak Kamacı Budak,  2008 yılında kurulan Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin de kuruluşundan bu yana, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

 

Aynı zamanda Didim'in yerel halk kültürünü oluşturan Didimli mübadil torunları tarafından kurulan Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır.        

         

2007 yılından beri yerel yönetimlerde bürokrat olarak iş yaşamına devam etmektedir. Başak Kamacı Budak, kentsel kalkınma stratejileri, sürdürülebilir planlama, tarihi ve kültürel mirasın korunması, kent tarihi, sosyal ve kültürel doku alanlarındaki çalışmalarıyla tanınmaktadır.

mine aşcı,yaşayan kentler platformu

Mine AŞCI

20 Ağustos 1974 yılında Söke’de doğdu. Kuşadası Kaya Aldoğan Lisesi’ndeki orta öğretiminin ardından 1991 ‘de Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümüne girdi, 1995 yılında Mimar ünvanı ile mezun oldu. 

 

1999 yılına kadar özel sektörde mimarlık yaptı. 1999 yılında Söke Belediyesi’nde Mimar olarak göreve başladı. 2004-2008 yılları arasında İmar ve Şehircilik Müdürü, 2008-2010 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğünde görev aldı. 2010-2019 yılları arasında Söke Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

 

  • 2005-2006 yıllarında Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü,  

  • 2010 yılında Aşağı Büyük Menderes Havzası, Havza Koruma ve Turizm Stratejileri Projesi Koordinatörlüğü,

  • 2017-2018 yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şehircilik Şurası, Planlama, Kimlik Tasarım Komisyonu Üyeliği ve Genel Raportörlüğü,  

  • 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti Onbirinci Kalkınma Planı, Kentsel Yaşam Kalitesi Komisyonu Üyeliği ve Komisyon Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 

  • 2002 yılından bugüne ÇEKÜL Vakfı Temsilciği yapmaktadır. 

 

Yöneticiliğini yaptığı projelerle kentini ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmiş; 2007 yılında “Nuh Bey Konağı Restorasyonu” ile Tarihi Kentler Birliği’nden   “Başarı Ödülü”,  2009 “AKOS Projesi” ile Cumhurbaşkanlığı’ndan “Kamudan Vatandaşa e-hizmetler Büyük Ödülü”, “e-belediyecilik Özel Başarı Ödülü” ve “Jüri Özel Ödülü”,  2010 yılında        Üretken Belediyeler Proje Yarışması’nda “Mobil Demokrasi Projesi” ile MİARGED’den “En İyi Yönetim Dalında Birincilik Ödülü”, 2016 yılında “Kemalpaşa Mahallesi Koruma Ve Yaşatma Projesi” ile Tarihi Kentler Birliği’nden “Jüri Özel Ödülü”,  2016 yılında “Söke Kent Merkezi Yenileme/ Dönüşüm Eksenli Planlama Projesi” ile Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde İMSAD’dan “Kentsel Tasarımda Kalite Ödülü”,  2018 yılında  II. Uluslararası Kapadokya Şehir, Çevre, Sağlık Kongresi’nde  “Söke Kent Merkezi Yenileme/ Dönüşüm Eksenli Planlama Projesi” ile  “Sağlıklı Şehir Planlama Kategorisi’nde İkincilik Ödülü” ile sonuçlandırmıştır.

 

II. Uluslararası Kapadokya Şehir, Çevre, Sağlık Kongresi’nde ve Uluslararası Kentleşme ve Çevre Sorunları Sempozyumunda şehircilikle ilgili bildirileri yayınlanmıştır.

 

Halen bürokrat olarak görev yapmakla birlikte, Kültür Bakanlığı, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda Kurul Üyesi olarak görev almaktadır. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünü yaptığı Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Ağı, Sürdürülebilirlik Kurulunda Kurul Üyesi olarak çalışmaktadır.

bottom of page